Sunday, December 25, 2011

exam mood

salam.


sem 5 tampaknya hampir mengundurkan diri.


study week now.


first sem for final year hampir berakhir.


amatlah cuak dan takut andai tersangkut apa-apa paper pada sem ini dan sem depan.


aku harap dapat bergrad on time. dapat keja. kawen(oppsss) haha


first paper 3jan2012. last paper 17jan2012 (2paper) 



03/01/12----ISYARAT DAN SISTEM
07/01/12----ADVANCED INSTRUMENTATION
09/01/12----KOMUNIKASI KEMANUSIAAN
10/01/12----SEMINAR & KAEDAH PENYELIDIKAN
17/01/12----ELECTRIC & MAGNET  dan   ELECTROMAGNETISM



**subjek sem ni suma integrate n differentiate....
electromagnetism... susah.. carry mark pun ciput jah**hope final dapt buat..=)


rabu ni-- 28.12.2011--- represent tajuk fyp semula..

selepas exam--presentation untuk progress project.



semoga segalanya berjalan dengan lancar..

wish for dean list for this sem.. =))


**arghhh,, im really not very good in words.. n i dont know whats the purpose im doing blog.. **

Thursday, December 22, 2011

perempuan dan kereta

'perempuan ini reti bawa kereta ja, jadi papa apa pun tak tau buat'

aku adalah salah sorang yang amat anti dengan statement ini..
tapii......
insiden dua hari lepas membuatkan aku tersentak dan terpaksa la admit statement di atas.
aku pandai buh angin tayar *riak* isi air. cek minyak hitam. and etc.
tapi.
akibat kecuaian atau keghairahan aku. telah menyebabkan aku terlupa menutup lampu kereta.....
*rasanaktamparmuka*
kerana itu, mucullah heroin ku.. akak master bernama noorlee..
oleh kerana dia sudah berada berdekatan dengan tempt kereta ku,
maka kawan2nya menolong menghidupkan kereta yang tak mau hidup itu.
akhirnya... dah ok n seronok..

kenapa tak minta tolong coursemate lelaki??
sebab.. the main reason.. MALU!! haha..
kawan aku cakap aku ni malu.segan tak betempat.
ego?? haha.. i dont think so.
sebab tak rapat sangat pun.
tak kan lah tiba2 bila susah baru nak contact bagai.
reason lain.. MALU JUGAK.
yang tu ja reason dia benornya.

kenapa kak noorlee tu.
aku rasa senang dengan dia ja.
selalu sangat minta tolong dia.
xdak perasaan malu dah kat dia.
tapi dia nk habeh dah master dia.
bagaimanalah hidup ku tanpa dia disisi..=(

and now. im safely arrived home. untuk cuti study week ni. amek  mood nak study.
tq sp bumi. kerana bawa saya dengan selamat.

*tiada sebarang gambar. kerana aku pakai hp mahal sangat*sekian

Sunday, December 11, 2011

....



dugaan setiap orang tak sama


mungkin sesetengah nya pada awalnya


sesetengah lagi mungkin pada pertengahannya


dan ada juga pada akhir nya


sesungguhnya, setiap dugaan itu mematangkan kita.


' Allah tidak akan memberatkan hambanya dengan dugaan yang tidak mampu ditanggung oleh hambanya'


think positive and move forward.


setiap permulaan pasti ada pengakhiran.


jangan pernah merungut (benda tu yang selalu buat)



forgive and  forget . only that you will be happy.



=) =) =)


(*tinggai lagi sebulan untuk menghabiskan first semester  untuk final year, semoga Allah permudahkan segalanya)











Wednesday, December 7, 2011

happy birthday

salam.

happy birthday sahabat.yana.. takut tak sempat nak wish esok..

aku tak lupa okeh..

happy birthday.. sweet 21.. 
may Allah bless you...
good luck exam yea..


 
tq google



all the best yea...
jarak banyak memisahkan kita,=)

Monday, November 28, 2011

~~

salam

alhamdulillah... dah habeh present proposal untuk final year project...

bnyk nya dugaan..


12 jam before present soft copy pamplet MIA (nak nages pun buat apa)

demam + selesema

  badan sakit oiii... (muscle cramp due to weekends trainings)



paling tak best....

KENA PRESENT SEMULA OIIIII......

sebab???

 your project is too simple.. yet u adalah student fizik bla bla..(nama kos)

 questionnaire?? its social science la..

ok.. frust?? xdak la sangat....(tipu)


aku mau tidoq...


tolonglah,.... aku nak grad tahun depan weh...

disclaimer: xdak kena mengena dengan yg hidup dan mati...


Friday, November 4, 2011

again

assalamualaikum..


again...


aku dapat dia sbg panel next presentation...


harap kesilapan lalu tidak berulang..


cheer up wahida....

Monday, October 24, 2011

falling down

Im falling down…..

Tak tahu sejak bila kenapa dan bagaimana

Perlu mencari kekuatan untuk kembali seperti dulu

Adakah peristiwa lampau masih menjadi igauan..

Baru sedar betapa susah untuk melupai segala yang berlaku…

Perlu cepat untuk wake up..

Perlu mencari di mana catalyst nya

Supaya proses nya lebih cepat daripada biasa..

Aku perlu cepat atau terlepas..

Kalau terlepas aku menyesal..

Perlu bangun dan terus berlari

Demi menggapai itu..

Demi dua wajah yang amat kukasihi..

Demi amanah yang telah dipertanggungjawabkan..

Demi segalanya..

Yang lepas itu sejarah yang mana mungkin bisa berubah..

Cuma bisa dijadikan pengajaran agar tidak berulang lagi..

Thursday, October 20, 2011

first weh..

assalamualaikum.....

hari ni ada presentation..

first presenter on the second slot....

argghhhhh...

gelabah+xley tido semalam+ takut+neves

sebabb......

amatlah diharapkan agar panel-panel ku sempoii n  sporting jea....


mak pesan.. anak mak strong kan....

yes.. i' strong ma....

semoga Allah permudahkan segalanya hari ini.... =))


**tak pernah rasa berdebar gini**

Monday, September 19, 2011

5th sem





" Ya Allah, kami belajar untuk mentaati perintah-Mu,
kami belajar untuk menjadi hamba-Mu 
yang soleh dan solehah,
kami seringkali jatuh dan bangun, 
 jatuh dan bangun lagi,
semoga kami terus dipimpin oleh-Mu,, Ya Allah"






alhamdulillah..


2nd week of my 5th semester already start..


dah final year weh..


hope im doing well..


insyaAllah.. tahun depan dah grad..


semoga setiap langkah ku mencari ilmu diberkati oleh-Nya..





Wednesday, September 7, 2011

entry balas

assalamualaikum....

entry ni ditujukan khas buat my sis syazwana sebagai balas kepada entry yang dipos beliau sebelum ni..

ketika ini.. sotong ini cedera. dia x jumpa minyak gamat yg dibawa..(mungkin tertinggal)

haha..

rindu i kah sampe buat entri pasal ngah ni?? haha..




here comes my sis...

***gambar hg bnyk nieyh** hehe


kalau rindu cakap je la... hehe

4bulan kot meronggeng dengan dia.. mau la dia x mati kut bila i tiada..

klong.. p dengar lagu count on me by bruno mars...hehe

i'll be back sis.. 

hehe

lots of luvs..

from..

ur sotong... hehe

Wednesday, August 31, 2011

raya lagi

assalamualaikum..

entri ini wujud kerana janji kepada sahabatku yana...

sabar yea wahai sahabat.. semoga raya hang turut meriah yea di sana..

tq jugak membuat kol pada hari raya..


dad n his daughters.

with mum yg dah penat




long and ngah

berbbq pada malam raya pertama

again. the gedixx one

                                                        

all of us.. semoga Allah sentiasa merahmati semuanya













Tuesday, August 9, 2011

~nasib orang~

salam

sepanjang bercuti ni antara joblist aku jadi driver adik aku.

its a happy job ok. (minyak pun disupport =p)

bukan kereta aku okeh**google punya**


hari ini macam biasa amek adik dari sekolah. sekolah dia ni duk hujung jalan

kalo nak selamat kena jalan naik bukit sikit la. 

tadi sebelum naik bukit tu dari jauh dah nampak seorang makcik berbasikal bersama anaknya

tq mr google

masa naik bukit tu, dia tolak basikal and anak dia tuh kecik lagi jadi duduk je atas basikal tuh

jam pukul 1.15 petang.. kat Malaysia ok. panas terik. 

aku yang pasang aircond pun rasa bahang. 

kesian kat makcik tu tolak basikal bukit tu curam jugak.

kalaulah anak dia tak reti nak mengahrgai mak dia aku tak taulah.

selagi hidup ni kita kena bersyukur dengan apa yang kita ada

memang lumrah manusia tak pernah puas dengan apa yang ada.

Ya Allah,, aku bersyukur dengan nikmat dan pemberianMu selama ini Ya Allah.




** ditaip setengah jam selepas kejadian**
tq google for pics

Sunday, August 7, 2011

~puasa~

salam readers..

sedap kan!! haha

alhamdulillah..

hari ini sudah hari ketujuh dibulan ramadan..

macam mana dengan puasa anda?

harapnya masih berjalan lancar dalam redha-Nya.

aku start puasa dalam umur 7 tahun camtu lah..

puasa yang yok tuh penah je buat. hihi.. budak2 kan mana reti pikiaq dosa pahala.

buka peti ais, telan air. (sungguh jahil ketika itu)

naik sekolah menengah duk asrama lak kena sahur kat DM, berbuka kat DM. 

bila weekend boleh balik then bila mai hari ahad bawa makanan bnyk2 tukar makanan dengan kawan2..

oh (saya rindu kenangan dulu kala =p)

duk kat matrik sama jugak.. xdak yang berubah pun..

tapi bila duk kat u.. dengan ada bazaar lagi mmg x ley saving. haha

dengan majlis berbuka puasa lagi..

tapi. alhamdulillah.. tahun ini dapat berpuasa penuh di rumah. alhamdulillah.

sangat seronok menyusun menu tapi bila hari keempat sudah tak keruan memikirkan menu.


**kasut and jeans dah beli** hehe


Tuesday, August 2, 2011

dia datang lagi

alhamdulillah

bersyukur kerana masih diberi kesempatan bertemu dengan bulan ramadan al-mubarak

hari ini hari kedua ramadan

semalam berkesempatan ke bazar ramadan dan terdetik di hati

adakah kita betul-betul menghayati ramadan ini atau ramadan = bazaar je

ku harap kan ramadan kali ini penuh makna

agar dapat ku lalui dengan sempurna


semoga beroleh keberkatan di bulan mulia ini..




**moh ke masjid bertarawih**

Monday, July 25, 2011

back to soksek

assalamualaikum

setelah beberapa tahun akhirnya kembali ke sekolah juga

conclusion: awesome

dapat tidoq kat sickbay, makan kat DM, mengimbau sejarah lama

bersembang sepanjang malam.. masing-masing membuka hikayat

lepaih maen netball -kami menang-

dalam sickbay

blok baru 

sangat bersu aku maen.. -tu suar achik-

all of us

me and jat

*kredit pics to ukasyah syafei

Tuesday, July 19, 2011

Tuesday, July 5, 2011

erm..

susah nak cakap dekat orang yang tak reti bahasa

sooo annoying

let fate fares you better 

semoga kau sedar suatu hari nanti

aku jua turut menjaga diriku agar orang tidak membenciku


Thursday, June 30, 2011

kauaku

Dalam apa jua perhubungan sama-sama menjaga perhubungan itu

Kalau hanya seorang saja yang selalu menghubungi, 

membuat panggilan, 

sampai satu masa ia akan fed up.

 It takes two to tango.

Persahabatan sesuatu yang sangat bernilai.

 Tak mungkin mampu ditukar ganti.

Sekali berkawan, biarlah sampai hujung nyawa.

Sunday, June 26, 2011

12-7=5

assalamualaikum...

alhamdulillah...

7 weeks of industrial done succesfully..

5 more weeks to go.

then go back home and rest.

penat weh.. ulang alik manjung-bagan serai tiap-tiap minggu

cepatlah masa berlalu for next fifth weeks..

kena desolder 120 of mosfet in each board.
kalo 2 board?? 240 la...

Wednesday, June 15, 2011

...

salam everyone

im feel like want to write something here.

but dont know what to write.

"thing happened for reason".

that my friend had told me a few months ago.

but did we know the reason for each thing that happened??

sometimes we do and sometimes does not.

but im believe that everything happened to me is the best for me.

sometimes, the things we like is not for us and the things we dislike is the best for us.

my lecturer had told us(in class).

dont regret with the past, because you are living for the future.

just enjoy yourself in your university life. then you will remember it forever.


 UMT handball team -last year- 

this year, i cannot participating in MASUM.

because im attending industrial training for 3 months.

im not regret for not joining Masum this year. but feel a bit of kecewa 

hope they will do their best and i'll always pray for their success.






***















Saturday, June 11, 2011

meet old frens

salam..


weekend ni aku keluar n bertemu kawan-kawan di soksek dulu..


aku.yana.g-are.jiha(adek yana)


nothing happened pun.


sebab g-are pun rushing. nak balik kampung.


so jumpa kejap je.


makan tengah hari di kassim mustafa yea atau apa yang yana panggil mustafa kamal.


bapa lama jumpa its does not a matter. but how we spend and how we appreciate each others.


tq girls.


hope our friendship will last forever.


wif g-are

tgn yana ye tuh

wif yana
gegaq sebb g-are duk tgh naek mr gintell

3 of us

bodyguard yana




then, im go back home.